Як відкрити суші бар

1383757265_otkryt-sushi-bar-2У нашій країні суші-бари стали мегапопулярні ще в середині 2000-х років. Тоді різноманітні заклади японської кухні (ресторани, кафе, бари) були буквально на кожному кроці. Але навіть зараз, коли перша хвиля популярності суші-барів вже пройшла, дана кухня залишається дуже популярною. У нашій країні популярні кухні різних національностей, однак японська завжди займала і буде займати особливе місце. Суші люблять багато хто, хто може ними просто перекусити, а хтось-і повноцінно пообідати.

Звичайно, не всі поодинокі приватні бари змогли витримати сильну конкуренцію з мережами закладів, і тому, були витіснені з ринку. У всій великих містах японська кухня представлена, переважно, мережевими закладами. Однак, не можна заявляти, що бізнес на суші можна побудувати тільки відкривши мережу закладів. Багато окремі заклади все ж змогли витримати натиск швидко розмножуються мереж і встояти на ринку завдяки високій якості обслуговування, гарної кухні і продуманим маркетинговим кампаніям.

Популярність японської кухні досягла вже такого рівня, що навіть неспеціалізованим закладам доводиться включати в меню суші і роли, оскільки клієнти потребують саме цих страв. Звичайно, такі заклади не в праві повноцінно конкурувати з цими суші-барами, тому що зазвичай вони не мають можливості або не вважають за потрібне наймати професійного суші-майстра. Тому і якість страв виходить відповідне.

Досить вигідний спосіб ведення бізнесу в цій сфері – відкриття точки, що продає суші і роли на винос або з допомогою доставки на будинок. Такі заклади позиціонуються, як «обмежений функціонал». Перевага такого бізнесу для підприємця в тому, що немає необхідності брати в оренду приміщення і наймати численний персонал.

Бізнес ідея – суші-бар

Ринок уже досить заповнений пропозиціями закладів японської кухні. Однак, суші-бари продовжують з’являтися, і працювати досить успішно і прибутково. Чим це пояснюється? Все просто: відкриття подібних закладів щодо маловитратно, а рентабельність вони демонструють досить високу.

Насправді, більшість японських страв досить таки прості. Однак, із-за того, що для їх приготування необхідні екзотичні інгредієнти, а також певні кулінарні навички, багато людей віддають перевагу барам і ресторанам, замість того, щоб готувати ці страви вдома.

Що ми маємо? Собівартість суші дуже низька – біля 0,20 долара. А продаж кінцевому споживачеві відбувається за ціною вже в 1,5 долара. Виходить, що навіть поставивши низьку ціну на продаж суші, на цьому бізнесі можна легко і чимало заробити.

Як відкрити суші-бар

Вартість відкриття суші-бару
Повертаючись до теми різних національних кухонь, поконкурувати з японської в нашій країні може хіба що італійська. Піцерії теж є дуже популярними закладами серед нашого населення. Але кажучи про відкриття піцерії, мова йде про набагато більші суми вкладення, порівняно з суші-баром. До того ж, японська кухня складається в основному з холодних закусок, тому на придбання кухонної техніки для гарячих страв можна істотно заощадити.

Основні статті витрат на відкриття японського закладу буде становити вартість обладнання. Якщо ви хочете відкрити суші-бар, в якому будуть подаватися і гарячі страви, то потрібно буде придбати варильну кухонну техніку. Вартість, наприклад, плити для приготування місо-супу становить приблизно 350-500 доларів.

Інше необхідне обладнання обійдеться у 5-7 тисяч доларів. А саме це рисоварка, суші-кейси (прилад для зберігання вже приготованих суші, де вони не обвітрюються і довго зберігають товарний вид), прилади для завертання ролів, термоси для зберігання рису, холодильники, посуд і дрібна кухонна начиння.

Якщо ваші фінансові кошти обмежені, то купувати обладнання найнижчої якості, але найдешевше – не кращий варіант. Можна заощадити і іншими способами. Наприклад, якщо ви укладете договір з великим постачальником морепродуктів, то він може безкоштовно надати вам у користування холодильне обладнання.

Крім придбання обладнання, потрібно ще витратитися на оформлення залу, меблі, посуд для подавання страв. Суші-бар на 20 посадочних місць зажадає для цих цілей до 130 тисяч доларів.

Вибір і оформлення приміщення
Суші-бари зазвичай не вимагають великих площ, навіть найменші з них успішно функціонують. Заклад на 50 посадочних місць може поміститися на 150-ти квадратних метрах, а для 30-ти місць вистачить і 100 квадратних метрів. Набагато важливіше розміру приміщення, його розташування. Найбільша прохідність людей (а значить, і ваших потенційних клієнтів) спостерігається у торговельних і розважальних центрах і комплексах, на головних вулицях міста, поблизу великих міських парків відпочинку. Також на руку зіграють наявні поруч офісні будівлі і бізнес-центри. Працівники в перерві на обід можуть часто заглядати і в ваш заклад, особливо є в ньому буде послуга бізнес-ланчу або щось подібного.
Як відкрити суші-барОформление інтер’єру залу може бути різним. Деякі віддають перевагу сучасному стилю, деяким подобається дизайн в японських традиціях. Найголовніше – це створити ненав’язливу приємну атмосферу, в якій ваші відвідувачі будуть відчувати себе, насамперед, комфортно.

Підбір персоналу
Кількість працівників залежить від розміру самого закладу. Мінімальна кількість персоналу – сім чоловік. Потрібен кухар, працівник кухні (прибирання, миття посуду), 2-3 офіціанта, касир, бухгалтер і адміністратор (ці функції власник часто бере на себе, особливо на перших порах бізнесу). Звичайно, серйозні закладу тримають ще й менеджера з персоналу, менеджера з закупівель і т. д.

Якщо меню вашого закладу досить велике, і має холодні і гарячі страви, то один кухар може і не впоратися. Послуги хороших кваліфікованих кухарів коштують недешево, проте від якості страв безпосередньо залежатиме те, наскільки часто до вас будуть ходити люди.

Перегляньте також Відкриття міні-готелю

5 Comments

  1. Pingback: Відкриття ресторану східної кухні | Український бізнес портал

  2. Pingback: Ресторан східної кухні | Український бізнес портал

  3. Pingback: Вегетаріанське кафе | Український бізнес портал

  4. Pingback: Бізнес на кавових автоматах | Український бізнес портал

  5. Pingback: Як відкрити кафе або ресторан по франшизі | Український бізнес портал

Comments are closed.