Як відкрити піццерію у своєму місті

скачанные файлы (1)Піца є стравою італійського походження, але люблять його жителі багатьох країн. І країни СНД також не є винятком. У зв’язку з цим, закладів громадського харчування, в меню яких є піца, стає більше і більше. Але от не всі вони можуть похвалитися хорошим обслуговуванням і використанням якісних продуктів для приготування піци. До того ж, у багатьох піцеріях потрібно відстояти чималу чергу, щоб отримати своє замовлення.

За словами експертів бізнесу, відкриття піцерії є досить перспективним і прибутковим бізнесом, якщо правильно його організувати. Варто пам’ятати, що велика кількість відвідувачів чекає піцерію тільки в тому випадку, якщо піца їм буде по-справжньому подобається. У зворотному випадку, бізнес зазнає краху, навіть враховуючи те, що собівартість приготування піци досить низька, а її ціна на виході набагато вище.

Для отримання додаткового прибутку, піцерія може надавати послугу доставки піци. За даними статистики, саме доставка піци додому або в офіси приносить закладам п’яту частину доходу.

Висока рентабельність піцерії пов’язана з тим, що на виготовлення піци витрачається в 7 разів менше коштів, ніж вона продається споживачу.

Як відкрити піцерію

pizza-margarita-extraПриміщення
Вибір приміщення – перший і дуже важливий етап у створенні хорошої піцерії. Саме приміщення буде впливати на те, як часто і які саме клієнти будуть відвідувати ваш заклад. Відповідно, і капітальні вкладення в піцерію будуть різними, в залежності від її типу. Для відкриття піцерії по типу ресторану потрібно до 700 тисяч доларів, для якісної піцерії середнього класу в привабливому приміщенні – до 100 тисяч доларів, для піцерії економ класу – до 40 тисяч доларів. Також бізнесмен буде стояти перед вибором – відкрити піцерію з нуля, або придбати вже готову заклад.

Для початку, якщо ви плануєте відкривати невелику піцерію з середнім потоком клієнтів, то вистачить і приміщення 50 квадратних метрів. Розширюючи бізнес, ви маєте можливість взяти в оренду або придбати ще один зал в тому ж приміщенні або відкрити ще один заклад під тією ж торговою маркою в іншому районі міста.

Другий варіант в якомусь плані простіше, але, за словами експертів, набагато перспективніше відкривати своє власне новий заклад під новим брендом.

Меню піцерії
Не дивлячись на важливість інших факторів, саме меню будь-якого закладу громадського харчування грає головну роль в тому, чи завоює симпатію клієнтів даний заклад. Адже якщо в приміщенні піцерії зроблений хороший ремонт, налагоджена комфортна обстановка, але якість страв залишає бажати кращого – заклад не буде користуватися успіхом. Також не варто обмежуватися однією лише піцою. Буде непогано, якщо в меню будуть і інші страви, наприклад, італійські супи, салати, легкі десерти і, природно, напої.

Персонал
При купівлі вже готової піцерії, добре перевірте кваліфікацію персоналу. При відкритті піцерії з нуля, поставтеся до пошуку шеф кухаря дуже серйозно. Хороші кухарі, які можуть здивувати клієнтів своїм умінням готувати страви, завжди були в ціні, однак, вони зроблять ваш бізнес успішним і прибутковим.

Решта персоналу буде становити помічники кухаря, офіціанти, касири, прибиральниці, посудомийки (іноді обов’язки прибиральниці та посудомийниці виконує одна людина, що досить зручно, проте заробітна плата трохи вище). Також вам не обійтися без адміністратора піцерії, який буде стежити за спільною роботою закладу. При наймі персоналу, звертайте увагу на те, чи мають вони досвід у даній сфері бізнесу.

Обладнання для піцерії
Вартість обладнання для піцерії буває різна, від дуже високої до досить низькою. Все залежить від ваших фінансових можливостей і від типу піцерії (наприклад, для відкриття піцерії економ класу купувати елітне італійське обладнання за 150 тисяч доларів буде зайвим), проте, все одно намагайтеся вибрати якісне обладнання.Бізнес план піцерії

При планованому обсязі виробництва в невеликій кількості, придбайте таке обладнання, щоб ваші співробітники вкладали в приготування страв як можна більше ручної праці. Придбайте в достатній кількості холодильники для зберігання продуктів та охолодження напоїв. Якщо в меню є піца або супи з морепродуктів, то для них необхідно мати окремий холодильник.

У ресторанних піцеріях часто використовується технологія виготовлення піци на дровах – справжня італійська піца готується саме так.

Для залучення клієнтів задумайтеся про введення системи знижок і дисконтних карт для постійних клієнтів. Також варто використовувати знижки на страви в ті години роботи піцерії, коли потік клієнток найменш активний.

читайте як виготовити піццу за ескізами клієнтів

1 Comment

  1. Pingback: Футбольний ПАБ | Український бізнес портал

Comments are closed.