Як відкрити млинцеву

Бізнес на громадському харчуванні завжди залишався одним з найбільш вигідним, а якщо мова йде про фаст-фуді – то тим більше. Млинцевий бізнес як раз і відноситься до такого. Вигідно відкрити млинцеву? Звичайно, так як попит на цей продукт в нашій країні завжди був на високому рівні. Далеко не всі є прихильниками сендвічів і картоплі фрі, а млинці – відмінна їм альтернатива. Це так само швидко і ситно, але набагато смачніше і менш шкідливо для організму. А скільки різноманітних начинок можна придумати для млинців! Потрапити можна навіть самому вередливому гурману. Якщо ви вирішили відкрити кафе млинцеву, то наступна інформація допоможе вам зрозуміти, з чого слід почати і які етапи організації бізнесу пройти.

Як відкрити млинцеву1376836951_biznes-plan-blinnoi-3

Реєстрація бізнесу
Для початку слід зайнятися оформлення всіх необхідних документів по реєстрації фірми. Щоб відкрити млинцеву, потрібно зареєструватися як ІП або ТОВ. Обов’язковим також буде отримання спеціальних дозволів санепідемстанції та пожежної служби, після огляду приміщення на відповідність всі нормам. Існує чимало фірм, які допоможуть вам з підготовкою і оформленням всієї документації, якщо у вас немає часу або бажання займатися цим самостійно.

Де розмістити млинцеву
Щоб бізнес просувався успішно, вам в першу чергу потрібні клієнти. Тому відкривати заклад стоїть там, де потік потенційних клієнтів буде наближений до максимуму. Вибирайте місця поблизу великих торгових центрів, міських парків відпочинку, розважальних комплексів, бізнес-центрів або просто на самих жвавих вулицях міста.

Як підібрати розмір приміщення
Щодо самого приміщення, то підбирайте розмір у відповідності з вашим бізнес-планом. Якщо ви збираєтеся відкривати компактне затишне кафе з маленькою кількістю посадкових місць, то відповідно, і приміщення вам потрібно невелике. Однак закладу такого типу рекомендується відкривати хоча б середніх розмірів. Наприклад, при 20 посадочних місцях, досить буде 60-ти квадратних метрів – 40 на зал і 20 на кухню.

Найкращим варіантом для млинцевого буде приміщення в 100-150 квадратних метрів. На такій площі можна зручно розмістити зону обслуговування, кухню, мийну кімнату і підсобну кімнату. Ще раз нагадаємо про важливість висновки санепідемстанції та пожежної інспекції, тому не поспішайте укладати договір оренди з орендодавцями, не впевнившись, що приміщення підходить під всі стандарти.
Інтер’єр приміщення
Не забувайте, що млинці – це традиційне українське блюдо. Для того, щоб створити відповідний настрій всім, хто увійде у ваш заклад, інтер’єр приміщення повинен бути таким же. Використавши в дизайні залу дерево – дерев’яне оздоблення стін, дерев’яні меблі та барна стійка – ви створите у клієнтів відчуття, що вони потрапили в даний споконвічно російське заклад. Робочі костюми офіціантів і барменів теж можуть бути з «українською родзинкою».

Необхідне обладнання для млинцевого
Щоб кухня працювала, її потрібно оснастити певним обладнанням. В принципі, деякі прилади з наступного списку можна і виключити, все залежить від вашого асортименту страв.
Млинниці. Природно, найважливіше обладнання для млинцевого. Якщо на інших приладах можна і заощадити при обмеженості ресурсів, то якістю блинниц жертвувати не варто, і закупити імпортне професійне обладнання для приготування млинців.
-кухонні плити.
-холодильники.
-професійний міксер для приготування тіста на млинці
-блендер.
-кава-машини.
-спеціальний прилавок для зберігання приготованих страв.
-кухонні меблі з нержавіючої сталі – столи, полиці, мийки.
-кухонне начиння – ножі, обробні дошки і т. д.
-меблі для залу – столи та стільці.
Багато млинцеві використовують автомати для виробництва млинців. Це зручний і дуже швидкий спосіб приготувати млинці – автомат буде «видавати» близько 350 млинців в годину.

Звичайно, багатьох зацікавило питання, скільки ж коштує відкрити млинцеву. Якщо відкинути вартість оренди приміщення (так як впливає розмір приміщення, так і вартість у різних містах істотно відрізняється) і вартість оформлення документів, то витрати складуть близько 25 тисяч доларів. У цю суму можна вкластися при покупці всього необхідного обладнання. Якщо вирішите придбати б/у обладнання, то вкладень буде ще менше.

1376836909_biznes-plan-blinnoi-1Асортимент страв
Щоб заклад міг по праву називатися млинцевої, видів саме цієї страви має бути досить – приблизно 20 видів млинців. Звичайно, під виглядом розуміється різна начинка. Найпоширеніші начинки млинців – це м’ясо, курка, печінка, шинка і сир, сьомга, червона ікра, сметана, гриби, різні фруктові джеми, мед, карамель, ягоди, сир.

Одними млинцями обмежуватися не варто. Включіть в меню салати, легкі супи, фруктові десерти, пироги і торти, морозиво, і обов’язково напої – холодні (лимонад, мінеральна вода, соки, пиво, квас, морс) і гарячі (чай, кава, гарячий шоколад). На виробництво одного млинця витрачатися 0,25 долара, а вартість готового продукту – 1-2 долари.

Персонал
Головний чоловік на кухні – кухар, і він повинен мати достатню кваліфікацію. Скільки кухарям необхідно помічників, вони, як правило, визначають самі, але зазвичай це 3-4 людини.

Офіціанти – на середній зал близько 6 осіб. «Особа» зали – це адміністратор, який зустрічає клієнтів і вирішує всі виникнувшими у них проблеми.

Якщо заклад буде працювати з самого ранку й до пізнього вечора – то персонал буде працювати в 2 зміни, тому кількість осіб множиться на 2.

Рекламна кампанія
Відразу ж виділіть значну суму вашого бюджету на організацію рекламної діяльності – це важливий етап, без якого бізнес ризикує залишитись без клієнтів довгий час.

Рекламу на телебаченні можна запустити тільки перед відкриттям закладу, а на радіо і в інтернеті краще підтримувати постійно.

Не забувайте, що клієнти люблять різні дисконтні картки, знижки постійним відвідувачам, акції, «страва дня» і т. д.

При гарній організації млинцева окупиться за 1,5-2 роки.

читайте про те як відкрити кулінарний бізнес

3 Comments

  1. Pingback: Відкриття кафетерію для дітей | Український бізнес портал

  2. Pingback: Відкриваємо булочну | Український бізнес портал

  3. Pingback: Виготовлення сухарів | Український бізнес портал

Comments are closed.