Рентабельність вирощування грибів

ideas10t1Яка рентабельність бізнесу з вирощування грибів гливи в цифрах

Оцінка рівня рентабельності гливи в цифрах. Екзотичний гриб глива продовжує виховувати інтерес у споживачів і стає все більш популярним. Отже, є продукт, який користується гарним попитом. Цей факт наштовхує на питання чи можна створити бізнес? Щоб знайти відповідь на це питання потрібно в першу чергу потрібно визначити рентабельність грибного бізнесу. Скільки можна заробити виробника на ринку вирощування грибів. Скільки часу буде потрібно для створення прибуткового виробництва. Які ризики і витрати в організації рентабельного бізнесу. Тепер детальніше. Рентабельність вирощування грибів гливи досить висока. Ці екзотичні гриби є одним з найприбутковіших грибів, які ви можете виростити самостійно навіть у домашніх умовах. На гриби гливу завжди величезний попит це важлива умова рентабельності будь-якого бізнесу. Мало того, що попит високий, оскільки ще за вешенкой дуже легко доглядати і вирощувати. Такі гриби займають близько шести тижнів від посівів і до збору врожаю, а від вас не потрібно багато часу по догляду за грибами. Ви можете мати у своєму розпорядженні повний робочий день на інші важливі справи, і паралельно бути успішним виробником грибів. При умові якщо у вас є кілька годин на тиждень, щоб дотримуватися контроль за рентабельністю виробництва і приділяти увагу вирощування гливи для отримання відчутного прибутку.

Чому рентабельно вирощувати гливу

Чому глива така рентабельна? Скільки можна заробити, вирощуючи гливу? Ці екзотичні гриби в даний час продаються за ціною від 1,5$ за 1кг. А 100 кв. м посівної площі можуть дати врожай до 4 тонн грибів протягом року. Це близько 6000$ або 500$ в місяць. Погодьтеся це вже досить рентабельне виробництво. Але якщо Вам потрібно ще більше грошей? Розширюйте ринки збуту своєї області і робіть більше посівів. Вирощуючи гриби гливу, ви напевно не будете багачем на завтрашній день. Але ви можете зробити хороший дохід, який не буде забирати у вас багато часу. Це ідеальний спосіб зробити додаткові готівкові гроші або мати другий дохід. Отже, як можна стати прибутковим виробником грибів? По-перше, вам потрібно виділити сприятливе зростаючі приміщення, де ви можете контролювати температуру, вологість і кількість світла. У грибів існує три етапні циклу зростання, і дуже важливо, щоб у вас була можливість регулювати клімат у приміщенні на всіх трьох етапах. По-друге, і це найголовніше, переконайтеся, що у приміщенні є можливість підтримки високого рівня чистоти. Пастеризація вашої соломи, стружки і живильне середовище сприятиме усуненню можливих джерел забруднення. Будьте акуратні, усуває будь-які потенційні джерела забруднення. Перед посівом грибів з соломи, необхідно протерти і продезінфікувати поверхню. І, звичайно, ретельно мийте руки перед обробкою будь-яких предметів, таких як солома або міцелій. Якщо ви можете допомогти вашій гливи уникнути будь-якого забруднення, урожай буде значно більше і якісніше, і ви отримаєте велику частку на ринку.

Рентабельну гливу, треба вміти, як вирощувати, так і продавати

Рентабельну гливу потрібно правильно вирощувати і продавати. Коли ваші вирощування гливи принесло добрий врожай, гриби готові для продажу. У вас є кілька шляхів реалізації:

  • Продати гливу через овочеві Ринки. Постарайтеся залучити великі натовпи людей, які хочуть купити гриби від кращих місцевих виробників. Використовуйте установку рекламного стенду, щоб привертати увагу і отримувати продажу.
  • Реалізовувати гливу в Ресторани. Це клієнти, які люблять використовувати свіжі гриби. Роздайте безкоштовні зразки для місцевих кухарів, і ви незабаром отримаєте замовлення на вашу продукцію. Багато виробники примудряються продати весь свій урожай в ресторани і зробити при цьому хороший дохід.
  • Оптом поставляти гливу в продуктові магазини, супермаркети. Тут вам потрібно буде поступатися ціною для того, щоб витримати конкуренцію і дати можливість заробити на вашій продукції шляхом перепродажу. Це може по початку знизити рентабельність бізнесу, але якщо ви натомість одержите хороші обсяги продажів – знижка оптовим клієнтам буде виправдана.
    Якщо ви навчитеся вирощувати здорові гриби, і продавати їх в правильних місцях, то вас чекають хороші прибутки. А попит на вишеньку буде завжди.
    Технологія рентабельного вирощування гриба гливи.

ideas10t4Технологія вирощування рентабельною гливи.

Грибний бізнес може принести більший прибуток протягом декількох тижнів. Крім того, досить просто організувати цикл виробництва грибів глива. Для підтримки високого рівня рентабельності – раціонально керування виробництвом. Використовувати на практиці поради з вирощування гливи. Справді, ось як приступити до роботи всього за шість простих кроків.

  • Придбайте якісний міцелій і підстилку. Міцелій для посівів грибів вам обійдеться в 3$ за кілограм з нього можна прибрати до чотирьох урожаїв і більше. Ви також повинні будете купити підстилку. Багато грибівники використовують солому або деревну тріску. Солома, як правило, більш кращий варіант. А краще всього, подрібнена солома. Також бажано ще додавати добрива. Вся ця суміш називається компостом. На 1 т. субстрату потрібно 8 кг міцелію. З однієї тонни компосту можна отримати 175 кг. грибів глива.
  • Підготовка компосту грибу гливі. По-перше, подрібнити солому. Потім розпилювачем сильно намочити солому. Тепер прийшов час, нагріти солому в киплячій воді. Продовжуйте кипіння протягом півгодини, а потім витягніть солому, з окропу і трохи осушіть її. Далі, розстеліть солому на чисту поверхню і дайте охолонути.
  • Упаковка в поліетиленові пакети. Тепер прийшов час, щоб упакувати пластикові мішки з соломою і міцелієм. Упаковка проводиться в наступному порядку: 5-7 див. соломи засипаємо в мішок, а потім злегка посипаємо міцелієм. Дотримуйтесь цей порядок, поки не заповните мішок повністю. Далі зверху закриваємо мішок і по мішку ножем робимо кілька повітряних отворів. Розмістіть мішки по стелажах.
  • Інкубація грибів. Тепер настав час для інкубації. Перша фаза вирощування грибів глива. Дотримуйтесь температуру в приміщенні. Ні в якому разі не допускайте природного світла в грибницю. Закрийте всі і тріщини. Використовуйте червоне світло, коли вам необхідно перевірити ваші мішки. Коли ви починаєте помічати крихітні гриби шпилькову голівку поблизу повітряних отворів в сумці, то ви будете готові перейти до наступної фази вирощування гливи.
  • Грибне Плодоношення. Для плодоношення кімнаті, повинен бути високий рівень вологості. У вас повинен бути вологомір. Температура повітря повинна бути від 17 до 20 градусів за Цельсієм. На відміну від інкубації, тепер в кімнаті потрібно дати багато природного світла, принаймні, 12 годин в день. Для більш високого врожаю можна використовувати один секретний прийом. Вам потрібно шокувати ваш міцелій, який активно перейде у фазу плодоношення. Для цього переміщуйте мішки у прохолодне місце протягом доби, наприклад, в підвал або інше прохолодне місце, а потім перенести їх назад у кімнату плодоношення.
    Остання фаза-це збір врожаю і переродження. Коли грибні шапочки повністю сформовані, значить настав час збору врожаю. Акуратно обріжте всі гриби на мішках, і ось у вас готовий перший врожай грибів на продаж. Але мішки ще плідні, вам просто потрібно їх надіслати їх на першу фазу і через шість тижнів знову отримати урожай і так до чотирьох циклів.
    Дійте раціонально і Ваш грибний бізнес буде володіти високою рентабельністю з ранніми строками окупності інвестицій.

Займаючись вирощуванням гливи, дотримуйтеся закон збереження рентабельності

Розрахунок рентабельності вирощування гливи. Але у будь-якого виробництва є ризики, недоліки та підводні камені, які можуть істотно знизити рентабельність вирощування грибів. Займаючись вирощуванням гливи, Ви можете зіткнутися з певними труднощами. Все це ховається в нюансу. Для того щоб виявити всі нюанси виробництва потрібно просто ставити запитання.

  • Чому гливи? Займаючись вешенкой, Ви на власному досвіді дізнаєтеся, як ці Екзотичні гриби користуються високим рівнем попиту. Без кулінарного мистецтва жорстокі реалії були б просто не розташовують. У будь кулінарії використовуються гриби. Вони також володіють корисними властивостями для здоров’я. Запобігають онкологічні захворювання, є сильними антиоксидантами. Гриби типу глива, є одним з найпростіших у технології вирощування. Вони можуть давати урожай кожні шість тижнів. Їх досить легко вирощувати, вони швидко ростуть, гливи можуть зробити вас хороші гроші, при цьому не забирати у вас багато часу. Це основні причини, чому грибівники вибирають гливи.
  • Чи можливо самому, приготувати міцелій, щоб звузити витрати? Є два шляхи. Ви можете самостійно приготувати міцелій, використовуючи стерильні культури. Зрештою, з часом ви отримаєте економію. Це може бути дешевше, але початкові витрати на виробництво міцелію можуть бути дуже високими. Замість цього, розглядайте варіант покупки готового до інокуляції міцелію від постачальника.
  • Яка температура повинна бути в приміщенні при інкубації? В різні фази вирощування грибів глива повинна бути різна температура, рівень вологості, і кількість природного світла. Вам обов’язково потрібно обзавестися контрольно-вимірювальними приладами. Всі показники в різні фази описані вище.
  • Можна використовувати добавки для поліпшення росту? Категорично не рекомендується використовувати добавки хімічного складу. Не забувайте гриби це природні фільтра вони можуть накопичувати в собі токсини. Ви отримаєте швидше і більше урожай, але при цьому істотно знизяться смакові та інші якості вашого продукту, який не витримає конкуренції. Так можна назавжди втратити своїх постійних клієнтів. Якщо ж використовувати природні добавки, наприклад: соняшниковий або соєвий шрот, бавовняні листя, листя люцерни багаті азотом. Такі добавки не суттєво збільшать ваш урожай, але зате додадуть високі смакові і ароматні показники грибів. Такі гриби не будуть поступатися по ароматам лісових грибів.
  • При вирощуванні потрібно дотримуватися придельной чистоти. Як цього досягти? Переконайтеся, що всі поверхні, які вступають в контакт з соломою, міцелієм або з грибами – чисті. Проведіть дезінфекцію всіх поверхонь. Нанесіть 10% розчином хлорного вапна на поверхні, де полиці будуть контактувати з мішками. Не забувайте ретельно мити руки перед роботою.
  • Де і кому продавати гриби глива? Вище вже описані три шляхи реалізації грибів. 1 на овочевих ринках, 2 у сферах ресторації (їдальні, ресторани, піцерії тощо), 3 запропонувати оптові поставки в роздрібні точки (продуктові магазини, супермаркети, ті ж ринки).
  • Як можна збільшувати продажі? Рекламуйте свій продукт. Реклама це двигун торгівлі. Давайте оголошення, робіть рекламні стенди, проводите акції. Роздайте безкоштовно по одному зразку в ресторани. Багато клієнти бажають спробувати якість перед закупівлею. Роздача безкоштовних зразків це акція в не конкуренції. Ви зможете швидко напрацювати свою базу клієнтів.ideas10t05
  • Скільки потрібно посіяти площ, щоб отримати 1000$ в місяць? Факт отримання 1000$ в місяць визначає не тільки обсяги виробництва, а також і обсяги реалізації. Ви повинні вміти не тільки багато вирощувати, а і багато продавати. Виростити багато грибів це тільки половина роботи для рентабельного бізнесу. Кількість площі ви можете порахувати за простою формулою. З 100 кв. м. ви отримаєте близько 4 тон. Грибів в рік. Вартість одного кілограма гливи починається від 1,5 долара. І того: 4000кг. * 1,5$ / 12 міс.=500$; Отже, вам потрібно 200 квадратних метрів для посівів. Але за умови, якщо ви вмієте вирощувати продавати 8 тонн грибів на рік, ви отримаєте свій прибуток 1000$ в місяць. Якщо ви ще не вмієте, то починайте з малого… Навчиться цьому ремеслу під силу кожному.
  • Що краще використовувати для підстилки? Підстилка це живильне середовище для грибів. Виробники зазвичай використовують солому. Деякі вибирають деревні тріски. Солома, як правило, кращий варіант, тому що ви можете знайти в більшості магазинів корми, за розумною ціною. Так і поживних властивостей соломи більше. Можна ще додати добрив, але спочатку краще не експериментувати.
  • Якщо не вдається продати свіжу партію грибів, що робити?
    Для підвищення рентабельності, продавайте гливу в різних видах.Ваші гливи будуть мати попит поки вони свіжі. Але якщо ви бачите що у вас маленька база клієнтів або невеликі замовлення і ви не встигаєте продати гриби свіжими. Попередньо потрібно обзавестися обладнанням для заморожування і сушіння або коацервации грибів. Заморожування, коацервация або сушка дозволяє Вам продавати гриби протягом декількох тижнів або місяців.

Дивіться також: розведення риби в підводній фермі.

5 Comments

  1. Pingback: Вирощування та збут грибів рейші | Український бізнес портал

  2. Pingback: Послуга консервування на замовлення | Український бізнес портал

  3. Pingback: Як заробити на осінніх листках | Український бізнес портал

  4. Pingback: Розведення шиншил в домашніх умовах | Український бізнес портал

  5. Pingback: Відкриття маслобійні | Український бізнес портал

Comments are closed.