Вирощування свиней

Вирощування свиней , як бізнес ідеї

выращивание свинейХочу розповісти про те як створити бізнес на розведенні свиней. У сучасному суспільстві спостерігається позитивна тенденція, що люди прагнуть споживати тільки здорову натуральну їжу без вмісту барвників, консервантів,підсилювачів смаку і з найменшим змістом канцерогенів.Бо в сучасному суспільстві модно, вести здоровий спосіб життя, і для цього потрібні якісні продукти харчування. Тому виробництво продуктів харчування без додавання сторонніх добавок дуже актуально і дуже прибутково в найближчому майбутньому.
Одним з напрямів бізнесу може являтися свинарство, оскільки свині дуже не примхливі до їжі і дають хороші прорости живої маси. Багато свиноферм дуже рентабельні.
Ще одним позитивним чинником на користь побудови бізнесу, на вирощуванні свиней, є те, що державні органи посилили норми контроль по імпорту м’яса, у тому числі і свинини. Одночасно з цим підтримує вітчизняних товаровиробників, створюючи певні пільги для розвитку і будівництва бізнесу.
Але для того, щоб грамотно організувати свій бізнес на вирощувані та розведенні свиней треба враховувати безліч тонкощів і як мінімум хоч що-небудь розуміти в тваринництві. А так само розробити свій бізнес план з чітко поставленими завданнями і термінами з виконання.

Наведемо приклад бізнес плану :

1 Етап. Необхідно визначити кількість тварин, з яких розпочнеться бізнес. Треба розрахувати свої фінансові можливості,, не потрібно старатися на початку придбати, якомога більше тварин. Найоптимальніша кількість 300-400 особин. Їх поголів’я відразу треба вибрати тварин, які підуть на відгодівлю і тварин, яких слід залишити для розмноження, щоб постійно був приплив молодих поросят. Рекомендуеме співвідношення свиноматок і кабанів 10: 1, тобто 200 свиноматок і 20 кабанів, а усіх інших тварин на реалізацію.
2. Етап. Необхідно правильно підібрати тварин, вивчити їх родовід, породу, масть прирости і так далі. На це потрібно приділити дуже багато часу, щоб знати усі нюанси цієї породи її сильні і слабкі сторони. Слід закуповувати свиней у різних виробників, щоб уникнути спорідненого спаровування. Поросята отримані від споріднених тварин будуть слабкі і схильні до захворювань, а змішення генів як раз навпаки породжує сильні особини “гібридів”.
3. Етап. Правильно сформуйте плем’я свиноматок.Свиноматки можуть давати сильне потомство тільки в перші 5 років після фізіологічного дозрівання. Так само слід брати до уваги, що статева і фізіологічна стиглість тварин це різні речі, фізіологічна настає пізніше.
4. Етап. Вибір відповідного приміщення для ферми.Найшвидшим способом отримати своєвыращивание свиней2 приміщення – це оренда або купити вже готове або відповідне приміщення з необхідними умовами для свиноферми. Кращим варіантом, проте і найдовшим – це власне будівництво. Якщо ви орендуватимете приміщення або викуплятимете,то вам потрібно буде зробити там специфічний ремонт,щоб приміщення відповідало вашим вимогам. Достандартного комплекту робіт обов’язково увійде:фарбування, білення, дезинфекція і дезинсекція.У приміщенні не допустимі забруднення, холод, протяги. Свині дуже вередливі тварини і легко можуть захворіти,у відмінності від КРС. Окремо треба облаштувати приміщення для молодняка і пологове приміщення. У пологовому приміщенні обов’язково треба встановити інфрачервоні лампи для зігрівання новонароджених поросят. Так само слід передбачити приміщення для літнього і зимового утримання тварин.
5. Етап. Наступним кроком буде закупівля устаткування і всіляких інструментів. На ринку існує багато різних видів устаткування, як вітчизняні такі зарубіжні, з ними все просто вітчизняні дешевше, а зарубіжні дорожче, але якісніше. Від рівня автоматизації свиноферми слід вибирати способи годування і сам корм.

. Годування. Існує два види корму : рідкий і сухий.Рідкий краще засвоюється свинями, а сухою відповідає більш високим санітарно-гігієнічним вимогам. Так само сухий корм можна роздавати тваринам автоматизовано у вказані часові проміжки і у необхідній кількості.Переїдання і недоїдання згубно позначається на здоров’ї свиней. Недоїдений рідкий корм в годівницях починає загнивати і це дуже погано позначається на приростах тварин.

7. Етап. Персонал. Кількість персоналу залежить від розміру свиноферми і від рівня автоматизації. Чим більше автоматизації \, тим менше треба людської праці, проте зовсім обійтися без робітників не вийде. Обов’язково мати в штаті декілька хороших фахівців з досвідом роботи, щоб вони могли навчити усіх інших тонкощам вирощування свиней. Не забудьте про вузьких фахівців: зоотехнік,ветеринар, бухгалтер і керівник. З розрахунку поголів’я 400 особин знадобиться близько 10 робітників.
Треба зробити так, щоб фахівці працювали в команді. Щоб кожен фахівець стежив за своїм полем діяльності.
8. Етап. Збут продукції. Вам необхідно знайти декілька точок збуту продукції, це можуть бути м’ясні магазини,кафе, шашличні або будь-які інші організації, які потребують хорошого м’яса. З вибраними закладам итреба укласти договір про постачання, про терміни постачань, про кількість м’яса і звичайно за ціною, яка влаштовує обидві сторони.
9. Етап. Власний цех по забою тварин. Можна продавати живих свиней, а можна організувати первинну обробку м’яса, при цьому ваша виручка буде більше, але і витрати відповідно теж.
Професійно організована свиноферма здатне окупити себе за 2-3 роки. Бізнес на розведенні свиней дуже прибутковий, якщо віднестися до нього серйозно і невитрачати сил на розвиток.

Читайте також: Розведення індиків

1 Comment

  1. Pingback: Розведення кролів | Український бізнес портал

Comments are closed.