Виробництво шоколаду

шоколадВідкриваємо шоколадне виробництво

На сьогодні великий попит має усе натуральне. Шоколадне є виключенням з цього правила. Для початку свого бізнесу на шоколаді треба запастися спеціальними знаннями з цієї області. Спочатку пробуйте виготовити шоколад по традиційних рецептах, потім додайте щось нове, і у вас вийде своя авторська рецептура. Бізнес по виробництву шоколаду грунтується на продажі ексклюзивних шоколадних солодощів.

Організація бізнесу

З документів при виробництві шоколаду вам знадобляться реєстраційні документи і сертифікат відповідності на виготовлення харчової продукції . Для узгодження треба скласти технологічну інструкцію.
Приміщення під виробництво повинне відповідати ряду вимог : температура 18-21З, вологість повітря75% придбати відповідний кондиціонер), встановити витяги і вентиляцію, для цього запросити професіоналів.
Якість продукту залежить від сировини, на якій не можна економити. Сама краща основа для шоколадних творінь – це бельгійський шоколад.
Зручно, що для своїх перших дослідів можна обійтися без спеціалізованого посуду – звичайна домашня підійде. Але при збільшенні виробництва вам знадобляться: млини,жиротопочный котел, охолоджувальні пристрої.Обов’язково потурбуйтеся про упаковку шоколадної продукції для кожної пори року. Наприклад, для доставки шоколадних виробів літом, в сильну жару, існує особлива термоупаковка. Упаковка у вашому бізнесі дуже важлива.Вона повинна підкреслювати эксклюзивность товару.
Для розробки дизайну упаковки краще порадитися з фахівцями.

Основний доход приноситиме виготовлення шоколаду по індивідуальних замовленнях з подальшою доставкою до будинку клієнта. Але стаття доходів значно збільшиться при організації спеціалізованого кафе з великим вибором шоколадної продукції. Для кафе необхідно орендувати приміщення, купити для нього столики і стільці,витратитися на створення затшоколад2ишного інтер’єру. Для кафе може бути вибраний яскравий дах з металлочерепиці,щоб було помітно будівлю на великій відстані.
Кафе вигідно відкривати в жвавих місцях – торгово-розважальні центри, головні вулиці міста.
Для залучення відвідувачів необхідно придумати назву,що запам’ятовується. Для збільшення числа відвідувачів влаштовуйте частіше всілякі акції, наприклад,безкоштовна дегустація з конкурсамиКращою рекламою вашому виробництву стане власнийсайт.
Меню
Серед асортименту пропонуйте не лише оригінальні цукерки, торти, тістечка, але і різноманітні напої. Ваш шоколад повинен відрізнятися від промислових батончиків, тому потурбуйтеся і про зовнішню красу продукту, і про вибір різноманітних начинок. Можна також покривати шоколадом сухофрукти, горіхи, фруктовий мармелад, нугу, макові зерна. Обов’язково поекспериментуйте з нестандартними ласощами -гострий перець під шоколадом, солоні чіпси в шоколадній глазурі.
У меню напоїв мають бути широко представлені не лише чай, кава, але декілька видів фірмового гарячого шоколаду.
Вашому кафе може додати популярності, якщо організувати процес приготування шоколадних фігурок прямо на очах у відвідувачів. Це, звичайно ж, посилить апетит у покупців, що приведе до збільшення продажів.
Персонал
Для початку виробництва вистачить двох майстрів. Зі збільшенням замовлень наберете ще фахівців. Персонал повинен уміти створювати будь-яке шоколадне творіння за замовленням покупця. Забезпечте кожного працівника санітарною книжкою. Потурбуйтеся про те, щоб кожен з працівників підписав відповідний документ про нерозголошування рецептури виробництва.

Читайте також :Виготовлення піци

1 Comment

  1. Pingback: Продаж цукрової вати | Український бізнес портал

Comments are closed.