Відкриваємо булочну

булочна2Порівняно не давно додавальне “булочна” перестало означати хлібний магазин, заповнений лотками буханців-близнюків. У Європі такий вид бізнесу називається boulangerie. А в Україні аналогів цьому досі не існувало.
Початкуючий бізнесмен, окрім бажання – “Хочу відкрити булочну”! повинен окрім цього подумати над детальним бізнес планом і вирішити одне з найголовніших питань -скільки коштує відкриття подібного бізнесу. На ці і іншіважливі питання відповість стаття.

Яка ж вона – булочна сучасного формату?

Як відкрити унікальну булочну у своєму місті? Природно,потрібний величезний асортимент для залучення великого числа покупців. Але і сказати, що булочна – це просто хлібний супермаркет, не можна. Окрім хлібобулочних виробів, тут пропонується сама разноообразная випічка, торти, тістечка, печиво і пряники і навіть цукерки ручної роботи. І найважливіше – все, що продається в такій булочній – продукція екстра-класу, і все- для найвимогливіших клієнтів.
І хоча основний асортимент все-таки складає хліб, він має підвищений попит, оскільки є самими немислимими екзотичними сортами високої якості. Разом з булочною можна організувати і власну пекарню, хай і невелику.
Створити таку “boulangerie”, запропонувавши нерозпещеному хлібними дослідженнями покупцеві продукцію VIP- класу, цілком можливо.
У ідеалі, необхідно організувати власний цех по виробництву і декілька фірмових магазинів, які продаватимуть тільки власну продукцію.
Але ось декілька нюансів:
1. Треба приміщення для облаштування цеху. Площа потрібна немала – від 20 до 50 квадратних метрів.
2. Устаткування теж не з дешевих.
3. Оригінальний асортимент і відпрацюванням фірмової технології зажадають серйозних тим часових і фінансових вкладень.
булочнаТому з точки зору бізнесу виробництво тільки п’яти -восьми найменувань хліба в такому цеху не ефективно,оскільки витрати великі, і навряд чи окупляться. Тому спочатку доведеться обійтися без технологічного цеху.
Звичка заощадити навіть при відкритті закладу вищого класу може зіграти злий жарт. Такий приклад з життя. Шикарна вітрина уставлена апетитною випічкою. І раптом на питання “Самі печете”? продавець за прилавком з гордістю відповідає:
Ну, звичайно самі! Напівфабрикати в Німеччині замовляємо. А тут випікаємо. Ось, штруделі свіженькі. Вам розігріти?
Хоча за європейськими мірками, заморожений хліб – усього лише “фаст-фуд” для бідних.
Проте, для сучасної Україниї і це можна вважати досягненням. Багато десятиліть хліб в нашій країні коштував копійки і його, що злегка зачерствів, скуповували за безцінь на корм худобі. І розхожа фраза “Хліб – всьому голова” означала тільки загальну доступність цього продукту. Люди завжди купуватимуть хліб і продукти з нього, тому відкрити булочну можна завжди, головне місце підібрати.
У роки тотального дефіциту, отримуючи три булки в одні руки, покупці звикли, що куплений хліб буває напівсирим,клеклым, з відстаючою кіркою, позбавленим смаку – і навіть горілим. Тому і в наші дні клієнти вважають за краще не переплачувати за хліб, обмежуючись бюджетними найменуваннями. А хтось і взагалі не купує хліб, переконаний, що він псує фігуру.
Зустрічаючи на полицях супермаркетів перші екземпляри красивих, ароматних, хоч і колишніх в глибокому заморожуванні хлібобулочних виробів, покупці поступово звикають до нововведень. Щодня косячись на дорогу продукцію, але вибираючи звичну, тільки до свята або з цікавості деякі придбавають пробний екзотичний буханець.
І з усіма цими упередженнями вам доведеться боротися,якщо ви поставили собі мету – відкрити міні булочну – пекарню нового типу.Успіхів в Ваших починаннях.

Можливо вам буде цікаво :Як відкрити млинцеву

2 Comments

  1. Pingback: Виготовлення та продаж берлінер | Український бізнес портал

  2. Pingback: Відкриття кондитерського цеху | Український бізнес портал

Comments are closed.