Відкриття літнього кафе

З настанням весни й наближення теплих, сонячних днів, все більше і більше людей проводять вільний час на свіжому повітрі. Основним місцем для зустрічей стають відкриті майданчики розважальних літніх закладів.

У даній сфері діяльності, як не дивно, але попит перевищує пропозицію. Любителі прогулянок на свіжому повітрі відвідують літні майданчики закладів з метою поспілкуватися, втамувати спрагу алкогольними або безалкогольними напоями, приборкати апетит, що розігрався легкої і смачною їжею, поєднавши все це з спілкуванням з приємними і близькими людьми (друзі, товариші, родичі, кохані тощо). У разі, якщо ви плануєте реалізувати бізнес-ідею по відкриттю літнього кафе, вам необхідно серйозно вивчити даний сегмент ринку.

Дана бізнес ідея досить проста в реалізації, так як не вимагає спеціальних навичок і закупівлі складного і дорогого обладнання. Тому, відкриття літнього кафе під силу будь-якій людині, що бажає почати власний бізнес.

Далі розглянемо етапи, необхідні для реалізації бізнес ідеї щодо відкриття літнього кафе.kafe1602

1. Офіційна реєстрація літнього кафе в державних інстанціях та отримання всіх дозволів.

Для того щоб відкрити літнє кафе, необхідно зареєструватися як фізична або юридична особа. Для цього необхідно подати відповідний пакет документів у реєстраційну палату і фіскальну службу. Крім цього необхідно отримати відповідний дозвіл від міської влади, період дії якого припадатиме на час роботи літнього кафе. Подібного роду дозвіл може коштувати від 200 до 250 доларів за місяць. Також, доведеться завести розрахунковий рахунок у банку.

2. Пошук відповідного приміщення і місця його розташування.

Ідеальним варіантом для відкриття літнього кафе є паркові зони відпочинку, територія поблизу водоймищ і т. п. Природно, літнє кафе можна розташувати і в будь-якому іншому місці, що знаходиться в спальному районі міста, але кількість відвідувачів буде значно менше, ніж в аналогічному закладі, що знаходиться у людному центрі мегаполісу.

Для повноцінної роботи літнього майданчика кафе необхідно вкласти кошти в закупівлю найнеобхіднішого, а саме:

  • майданчик або павільйон;
  • парасольки великих розмірів, для захисту від палючих променів літнього сонця;
  • столи і стільці;
  • мінімальний набір посуду і столових приладів.
    В більшості випадків фірми, які займаються виготовленням та розповсюдженням алкогольних напоїв, надають столи, стільці і парасольки з зображенням свого фірмового знака в оренду безкоштовно. Подібного роду домовленості варто укладати лише після того, як всі дозволи будуть у вас на руках. Особливу увагу варто звернути на умови, прописані у договорі оренди, а саме: подібного роду договори можуть містити обов’язкове для виконання умова – заборона торгівлі напоями інших виробників. Тому при підписанні угоди необхідно бути гранично пильними.

Виготовлення стандартного літнього павільйону може коштувати близько 800 доларів, особливий дизайн може обійтися в 1000 доларів і більше. Все залежить від розмірів, дизайну і матеріалу, що використовується у роботі.

Згідно з даними проведених досліджень, меблі, використовувана сезонно в літніх закладах має свій термін служби, який становить близько 36 місяців. Тобто, кожен літній сезон, меблі зношується на 33 відсотка.

3. Пошук, закупівля, ціни на обладнання для літнього кафе.

Розмір стартового капіталу при відкритті літнього кафе повинен становити близько 10000 доларів. Даних засобів буде цілком достатньо на відкриття невеликого кафе, що має в асортименті кілька нескладних страв, закуски та різноманітні напої. Для подібних цілей необхідно закупити такі товари:

  • рефрижератор;кухонна електрична або газова плита;
  • фритюрниця;
  • мікрохвильова піч;
  • електрична духова шафа;
  • професійний обробний стіл (в основному дані столи виготовляються з нержавіючої сталі);
  • посуд і столові прилади.
    4. Окупність бізнес-проекту по відкриттю літнього кафе.

Для прикладу розглянемо літнє кафе середніх розмірів і проведемо приблизний підрахунок:

літній майданчик вміщує 10-ть столиків по 4-е місця за кожним, всього 40 місць;
середня норма кількості продаваних слабоалкогольних напоїв на розлив становить близько 100-а літрів (середня вартість 1-го літра – 3-і долара);
середня вартість закусок близько 4-х доларів;
загальна кількість місць для відвідувачів необхідно помножити на кількість годин роботи літнього кафе. Здебільшого, кожен відвідувач витрачає 60-ть – 120-ть хвилин на відвідування кафе, від отриманої цифри необхідно відняти 70-т відсотків навантаження. Отриманий результат необхідно помножити на середню суму чека.
Варто зазначити, що реалізація подібного бізнес проекту досить просте і прибуткове заняття. Відкриття літнього майданчика в теплу пору року почне приносити прибуток з перших днів роботи.

Взято з сайту fdlx.com

читайте як відкрити вегетаріанське кафе