Вегетаріанське кафе

кафеВідкриття вегетаріанського кафе

Турбота про власне здоров’я і красу, схоже, плавно перетікає з розряду масової моди в громадську норму -навіть в нашій країні. І від зайвої ваги наші громадяни позбавляються усіма можливими способами – від відвідувань спортзалів до дотримання дієт і переходу на малокалорійну їжу. Серед якої лідирують, безумовно,блюда вегетаріанської кухні.
Саме тому втілення ідеї по відкриттю вегетаріанського кафе гарантує підприємцеві як прибуток, так і перспективу комерційного зростання, адже ця ніша у нас доки дуже вузька і мало заповнена.

Потенційні клієнти

По-перше, вегетаріанське кафе напевно припаде до смаку людям, що цікавляться тими або іншими екзотичними духовними практиками – наприклад,медитацією, йогою, східними єдиноборствами і так далі.Не обійдуть кафе стороною і клієнти, що серйозно займаються своїм здоров’ям і фігурою, – тобто завсідники спортзалів, фитнес-клубов і інших оздоровчих закладів.Більше того, навіть мясоеди напевно до вас заходитимуть- хтось заради гастрономічної різноманітності, хтось же заради дотримання тих або інших церковних постів.

Кафе, яке стройнить

Почати організацію вегетаріанського кафе треба з вибору правильного місця. Так-так, не випадкового, а саме правильного. Оскільки вегетаріанська психологія концептуально може бути пов’язана з такими поняттями, як душевний комфорт, єднання з природою і внутрішній спокій, те місце під кафе треба вибирати затишне,оточене спокійною атмосферою. Таким місцем може бути парк, беріг річки або озера або навіть просто тиха частина міста, оточена деревами.
Що стосується внутрішнього убрання, то краще віддати перевагу прикрасам з натуральних матеріалів, а тематику вибрати зі східним ухилом, дотримуючись мінімалізму.

Блюда – мабуть, ключова “фішка” вегетаріанського, кафе,про що свідчить і його назва (втім, а в якому кафе блюда -не головне, правда?). У де яких існує упередження, що вегетаріанська надзвичайно мізерна, невиразна і недуже-то і смачна. Ваше завдання – нищівно спростувати такий міф, наповнивши асортимент кафе як можна більшою різноманітністю блюд. Причому, найсмачніших,звичайно, – перлову кашу теж, мабуть, можна віднести до вегетаріанської кухні, але навряд чи відвідувачі будуть від неї в захваті.
Іншими словами, треба знайти умілого кухаря,вегетаріанства, що прекрасно орієнтується у світі. Зі свогобоку, забезпечувати його треба лише свіжими, натуральними і якісними продуктами, овочами і фруктами- від цього блюда виграють ще більше.
Коли приміщення знайдене і оформлене, меблі, посуд і устаткування – куплені, підприємство – зареєстроване, а персонал (кухар, офіціанти, менеджер, прибиральниця) -найнятий, можна переходити до рекламної кампанії і починати роботу вегетаріанського кафе. До речі, в рекламіне не треба робити упор лише на вегетаріанців і любителів дієт – підкреслюйте, що різноманітність екзотичних блюд буде цікаво абсолютна усім. А найголовніше – не лише цікаво, але і корисно. Успіхів!

Читайте також :Як відкрити суші бар

4 Comments

  1. Pingback: Організація громадського харчування для тих, хто хоче схуднути | Український бізнес портал

  2. Pingback: Надання дієтологічних послуг | Український бізнес портал

  3. Pingback: Здорова їжа | Український бізнес портал

  4. Pingback: Відкриття літнього кафе | Український бізнес портал

Comments are closed.