Шашлик в домашніх умовах

imagesБізнес ідея: домашні шашлики

Для кого підходить: для мешканців приватних будинків

Необхідні ресурси: приміщення, мангали, сировину, клієнти, транспорт для доставки

Бажані ресурси: різноманітні приправи

Необхідні особистісні якості: професійні знання

Початковий капітал: 300 тисяч гривень(можливо, що вийде трохи більше/менше)

В рутині повсякденних днів напевно кожному хочеться чогось особливого. Душу може зігріти обновка, перестановка меблів чи інша зачіска, але по-справжньому відпочити дозволить приємне спілкування з друзями під оригінальні і смачні закуски. І якщо з першим проблем виникнути не повинно, то оригінальний, а головне, смачне блюдо ще треба придумати. І тут виникає ряд труднощів: хто займеться приготуванням? Часом так хочеться просто влаштувати свято і не турбується щодо закупівлі інгредієнтів, їх чищення та приготування. Інакше сам сенс культурного дозвілля перетвориться в болісну сервіровку столу і з постійними метаннями на кухню. Рішенням проблеми може стати замовлення свіжоприготовлених домашніх шашликів.

Це комерційна справа цілком може бути сімейним заняттям. Приготувати смачний шашлик – заняття непросте, яке потребує особливого підходу і стану душі. Найкращим чином для такого роду занять підходить приватний будинок. Жителі мегаполісів далекі від природи і її дарів, проте це не означає, що вони забули смак справжнього задоволення від шашлику. Тільки в наш метушливий вік вибратися на природу буває непросто. З реалізацією ідеї можна сміливо користуватися всіма благами і комфортом цивілізації, одночасно смакуючи дуже смачне м’ясо.

Отже, для приготування шашликів необхідно простір приватного двору і мангали. Найбільш смачне і ароматне м’ясо шашлику стає після обробки димом фруктових дерев. У кого є фруктові посадки, тим особливо зручно смажити шашлики для подальшої реалізації.

Оптимальним для шашликів вважається ниркова частина і шия свинини з-за своєї м’якості; славиться шашлик з баранини; непоганий шашлик можна зробити з яловичого м’яса, а ось куряче м’ясо і шашлик поєднуються погано. Тобто шашлик з курки зробити можна, але його характеристики будуть поступатися. Втім, це справа смаку. Величезна різноманітність смаків і відтінків аромату шашлику забезпечують маринади, а також приправи. Маринувати м’ясо можна з застосуванням оцту, білого вина, лимонного соку, кефіру, томатного соку. Використання спецій і прянощів в маринаді тільки вітаються. Правильно замаринувати м’ясо означає зберегти всі корисні властивості м’яса, збагатити його вітамінами і забезпечити вишуканий аромат готового продукту. Як бачимо, приготовлені шашлики можуть порадувати самого вишуканого гурмана. Того ж страви з м’яса завжди вважалися благородної їжею, атрибутом справжнього чоловіка; без шашлика не повинно обходиться ні одне дружнє збори незалежно від місця проведення.

Після приготування шашлики слід негайно розвести замовнику. Для цього згодиться будь-який транспортний засіб. Займатися підготовкою м’яса і приготуванням шашлику можуть старші в сім’ї, а розвозити – чоловіки діти. Шашлики – бажане блюдо в будь-якій компанії, атрибут будь-якого багатого столу і атрибут достатку дому. Крім того, це незаперечна користь для здоров’я, адже правильно приготоване блюдо благодатно впливає на серцево-судинну систему організму.

Читайте також: кіоски швидкого харчування