Роздрібна торгівля рибою

Роздрібна торгівля рибою та морепродуктами

 

рыба.2jpgТакий харчовий продукт як риба користується просто величезною популярністю серед населення Європи, у тому числі і в Україні і Росії. Чим же обумовлена така популярність? Пропаганда про здоровий спосіб життя приносить свої плоди. Риба мало того що не дорога, плюс до цього вона є дуже корисною. Багато спортсменів використовують саме рибу, а не м’ясо у своєму раціоні. Плюс до всього позначається прихід на наші ринки такого популярного закладу як суші бари, які щільно привчають, їсти людей здорову їжу, а саме рибу і морепродукти.

Документи для бізнесу

На самому початку вам треба зареєструватися як підприємець і краще всього це зробити в якості ФОП (фізичної особи підприємця). Другим кроком буде вибір системи оподаткування, ми радимо вам зупинитися на “упрощенке”. Ще вам треба буде отримати дозвіл від СЭС (санітарно-епідеміологічній станції), а також від пожежного нагляду. При закупівлі товару у  вас мають бути ветеринарні книжки, так звані “сертифікати на товар” їх видає постачальник продукції. У кожного вашого співробітника має бути медична книжка.
Оскільки риба – це швидкопсувний товар, то стежити за її якістю необхідно особливо уважно, щоб уникнути проблем з перевіряючими службами.
Це основні документи, які вам знадобляться для торгівлі рибою.

Підшукуємо приміщення

Ідеальним варіантом буде місце в продуктовому залі, в цьому випадку вам не треба буде витрачати гроші на рекламу. Другим варіантом є власне приміщення, або ж рибний кіоск або павільйон. В цьому випадку клієнти підуть не відразу, а тільки після того, як розкуштують ваш продукт і переконаються що він якісний, не зайвим буде проведення невеликої рекламної кампанії на початковому етапі.
Площа приміщення має бути близько 25 – 60 кв.м. Цього цілком достатньо, щоб розташувати усе основне устаткування.
Саме приміщення має бути підключене до усіх комунікацій: вентиляція, водопровід, електрика, опалювання.

Пошук постачальників

Тут може два варіанти:
1.) Постачальники самі привозитимуть рибу прямо до вашого магазину. Відмінне рішення для міст, але для маленьких селищ воно не придатне, оскільки розвізники не хочуть їхати заради невеликих замовлень.
2.) Самостійна закупівля продукції на оптових базах. Більшість замороженої риби поступають в ящиках, тому довезти до вашого магазину такий товар не складе особливих труднощів.

Асортимент

рыбаПри торгівлі такими продуктами харчування попитом користуються наступні види:
заморожена риба (хек, минтай, путассу, тилапия);
копчена риба (лящ, салака, мойва);
свіжа риба (короп, карась, сьомга);
консерви;
морепродукти (кальмари, восьминоги, і ін.);
сушена риба (щука, судна, бичок);
ікра і інші делікатеси.

Устаткування для торгівлі

Риба товар швидкопсувний, тому одним з основних типів устаткування будуть холодильні вітрини, а також стенди для викладення продуктів.
Вам знадобляться:
холодильних камер треба як мінімум 2 шт. Одна з них має бути низькотемпературною, друга среднетемпературной. Оптимальна температура для зберігання свіжозловленої риби біля – 5, – 7 градусів Цельсія. А замороженою біля – 18 градусів Цельсія.
спеціалізовані вітрини завдовжки 1,5 – 2м.
акваріум для живої риби, зазвичай їх декілька в кожному їх відділень, яких знаходитися різні види риби.
льодогенератор. Цей пристрій застосовується для збереження свіжозловленої риби. Після утворення льоду, на такі столи викладається свіжа риба. Це дійсно притягає клієнтів і допомагає продукту зберігати свіжість тривалий час.
касовий апарат;
ваги.
На усе устаткування вам знадобиться як мінімум біля $6500.
Торгівля рибою – це дуже складний бізнес. Швидкопсувний продукт, особлива увага серед перевіряючих органів, постійні надлишки (відходи від непроданої продукції), наявність певної сезонності. Незважаючи на усі недоліки ця ще і дуже прибуткова справа, яка буде популярна у будь-якому населеному пункті нашої країни.

Читайте також:Розведення коропу в домашніх умовах