Приготування сиру своїми руками

383584386Бізнес ідея: Приготування сиру своїми руками

Для кого підходить: для всіх

Необхідні ресурси: молоко, яйце, вершкове масло

Бажані ресурси: сичужний фермент, кисломолочні бактерії

Необхідні особистісні якості: працьовитість, терпіння

Початковий капітал: мінімальні вкладення, при наявності необхідних ресурсів

Приготування сиру своїми руками – мрія багатьох домогосподарок. Дуже довгий час вважалося, що приготувати сир в домашніх умовах практично неможливо – для цього потрібно було мати відповідне обладнання, набір специфічних інгредієнтів, що робило цю процедуру не лише складною, але й досить дорогою. В даний час виготовленням сирів займаються багато фабрики і заводи, проте якість продукції значно знизилося. Виготовлення смачного якісного сиру з екологічно чистих продуктів може стати чудовим варіантом домашнього бізнесу. В залежності від сорту, час на приготування може варіюватися від одного дня до місяця.

Якщо ви вирішили зробити приготування сиру в домашніх умовах своїм бізнесом, краще всього починати з більш простих рецептів. Незалежно від того, будете ви готувати сир Голландський, Моцарелу або звичайний плавлений сир, величиною вашого доходу сильно відрізнятися не буде, зате ви зможете вибрати для себе найбільш підходящий варіант.

Найпростіші сири готуються з кислого молока – ця категорія сирів відноситься до скоростиглих, недостиглі. Для приготування такого сиру знадобиться кілька годин часу. Щоб сир приготувався швидше, можна використовувати спеціальні бактерії, за допомогою яких молоко скисне набагато швидше.

Коли молоко згорнеться, залишиться сир і сироватка – це практично вже готовий сир. Додавання сичужного ферменту додасть сиру знайомий і улюблений усіма смак. Якщо вас не лякає робота на кухні – це вид бізнесу призначений спеціально для вас.

Ви можете пропонувати своїм клієнтам два види сиру – цього буде цілком достатньо для отримання гарного доходу. Перший – м’який, свіжий, другий – твердий сир на основі м’якого. Щоб надати сиру неповторний смак, потрібно буде додавати сіль, цукор, при бажанні можете використовувати і інші спеції.

Сир, який ви отримаєте у процесі закислення молока, потрібно буде покласти під прес і вичавити з нього всю зайву рідину. Приблизно через п’ять годин ви отримаєте масу, що нагадує щільний сир. Якщо ви хочете приготувати твердий сир, свіжий потрібно буде додати шматочок вершкового масла, жовток і нагріти на водяній бані. Після того, як вся суміш добре нагріється, швидко перемішати і знову поставити під прес. Чим довше буде стояти ваш сир, тим краще. Середній час на приготування твердого сиру будинку – два тижні.

Реалізацією свого продукту ви можете зайнятися також самостійно – пропонуйте сусідам і в найближчі магазини, можете продавати його на ринку. Чим смачніше буде ваш сир, тим більше прибутку ви зможете отримати. Вкладіть шматочок своєї любові і тепла вашій душі і, ваш сирний бізнес відповість вам вдячністю.

Читайте також: кіоски швидкого харчування

1 Comment

  1. Pingback: Виробництво сиру | Український бізнес портал

Comments are closed.