Організація громадського харчування для тих, хто хоче схуднути

Здоровий спосіб життя, правильне харчування, відсутність зайвої ваги – все це сьогодні є трендом для сучасного українського суспільства. Природно, що на організації занять спортом, навчальних правильному харчуванню курсів, консультаціях дієтологів, психологів, тренерів і інших всіляких оздоровчих заходах люди заробляють чималі гроші. Кожен третій громадянин України готовий платити за те, щоб відчувати себе краще, красивіше, худіше. Однак не завжди одного відвідування курсів правильного харчування достатньо, для того щоб схуднути. В силу загальної зайнятості, люди не те що не встигають приготувати собі корисний сніданок, обід або вечеря, що вони взагалі не встигають стежити за тим, що їли сьогодні. Їм доводиться насичувати свій організм їжею, яку пропонують фаст-фуди та ресторани швидкого харчування, що абсолютно суперечить нормам здорового харчування і, вже тим більше, правильному схудненню. Це призводить до того, що основна частина жителів мегаполісів страждають від проблем із зайвою вагою, а також від зіпсованого здоров’я через регулярні перекуси, незбалансованих дієт, або зміни тривалого голоду рясними надходженнями їжі. Кожен з них думає, як було б добре, якби недалеко від мого офісу працював ресторан з меню для схуднення. Це б вирішило основну частину проблем з набором зайвої ваги і здоров’ям системи травлення.

Організація кафе для тих, хто прагне схуднути

їжа 1
Дійсно, в розвинених країнах світу вже давно діють такі заклади, а великі ресторанні мережі розробили спеціальне дієтичне меню, що дозволяє смачно, ситно, корисно і, головне, малокалорійно підкріпитися. В Україні ця ніша до сьогоднішнього дня практично не зайнята. Подібні заклади громадського харчування якщо і є, то тільки на території Києва, Львова і декількох інших великих мегаполісів, та й то не у всіх районах цих міст. Відвідуючи ресторани та кафе дієтичного харчування, можна швидко, легко і головне без шкоди для організму скинути вагу. Місцеве меню виключає ймовірність з’їсти що-то дуже калорійне або шкідливе, при цьому повністю заохочує наше бажання купити готову їжу. Дієтичні продукти для приготування їжі і невеликі порції – ось запорука успіху стандартного кафе для схуднення.

Поради з організації прибуткового кафе для схуднення

Прибутковість бізнесу з організації дієтичної кухні очевидна. Більшість продуктів харчування, які передбачають скидання зайвої ваги, коштують набагато менше стандартної їжі. Це дозволить здешевлювати прейскурант цін у меню закладу громадського харчування і буде залучати сюди не тільки тих, що худнуть людей.

Щоб клієнти були задоволені і ситі, в меню кафе для схуднення важливо вказувати кількість калорій у кожній порції їжі, склад та вага інгредієнтів, співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Це дуже важливо для людей, що намагаються перемогти зайві кілограми і нормалізувати свою вагу, а також для тих, хто стежить за своєю фігурою. Наявність інформації про калорії в тому чи іншому блюді дозволить клієнтам кафе для схуднення робити правильний вибір. Як вже було сказано вище, заклади громадського харчування для схуднення повинні пропонувати своїм гостям невеликі порції. Це дозволить клієнтам спробувати декілька блюд одночасно, а також привчитися їсти потроху. А економним особам, на додачу до всього, ще і скоротити свої витрати на харчування протягом перебування за межами свого будинку.

Не варто брати приклад з господарів традиційних кафе і ресторанів, свідомо готують великі порції для своїх клієнтів. Вони це роблять з метою привчання відвідувачів їсти багато, у відповідності з чим отримують більше прибутку. Як правило, будь-яка середньостатистична людина не зможе залишити на тарілці їжу і з’їсть все до останньої криши. Надалі велика порція стане для нього нормою. Перед власником ресторану дієтичної кухні повинні стояти одному мети – допомогти відвідувачам скинути вагу. Якщо клієнти залишаться задоволеними, то вони продовжувати відвідувати заклад і надалі, так як здорове, правильне харчування допоможе зберегти форму.

Відкриваючи кафе для схуднення, бізнесмен повинен боротися з такою проблемою сучасного суспільства, як обжерливість. Отже, він повинен розвивати знання людей щодо правильних здорових харчових звичок, прищеплювати культуру харчування. Здорове корисне і головне низькокалорійне меню в альянсі з гарною подачею, швидко набуде популярності серед городян, які вже давно розмірковують про необхідність перегляду свого повсякденного раціону чинності виниклих проблем з вагою або погіршенням стану здоров’я. Зручний для відвідувачів обслуговування зробить кафе постійним місцем для прийому їжі. Деякі з них будуть відвідувати ресторан для схуднення до трьох разів на день, позбавляючи себе від проблем з приготуванням низькокалорійної їжі в домашніх умовах.

До речі, для постійних клієнтів можна розробити систему знижок, подарункових сертифікатів, а також налагодити продаж абонементів. Наприклад, якщо клієнт купує місячний абонемент, то для нього передбачений один день безкоштовного харчування, 2-х місячний – постійні знижки на відвідування спортзалів або одноденних курсів правильного харчування. Можна запропонувати сімейні абонементи тим клієнтам, які часто відвідують кафе разом зі своїми близькими і рідними.

Іншими словами, для успіху ресторанного бізнесу важливо організувати не просто харчування, а цілі комплекси і програми, мотивуючі відвідувати ваш заклад як можна частіше.

Розширення ресторанного бізнесу для схудненняїжа2

Для розширення бізнесу дієтичного харчування ви можете організувати доставку дієтичного меню на будинок. Таким чином ваші постійні клієнти, навіть перебуваючи далеко від кафе, зможуть харчуватися правильно. Не завадить організація власного web-сайту або блогу, де можна буде викладати рецепти швидкого і простого приготування низькокалорійних сніданків і вечерь, демонструвати майстер-класи від шеф-кухаря. Можна розробляти цілі системи для схуднення, підбираючи індивідуальне меню для людей різної вагової категорії за участю досвідченого дієтолога.

Відкриття кафе для схуднення

Як і будь-який інший ресторан швидкого громадського харчування, кафе для схуднення потребує досить велику суму стартового капіталу. Це пов’язано з купівлею обладнання, оплатою праці обслуговуючого персоналу, оренду приміщення, підписанням договорів з постачальниками свіжих продуктів харчування, оплатою послуг дієтолога, що становить правильне меню. Відповідний розмір коштів є далеко не у всіх початківців бізнесменів. Тому першим ділом можна відкрити невеликий буфет або точку для продажу дієтичних страв і напоїв на території закладів, відвідувачі яких максимально сконцентровані на своєму здоров’ї. Це можуть бути тренажерні зали, спорткомплекси, басейни і т. п. Тут гарантований попит на пропозицію. Бажано пропонувати своїм клієнтам їжу в зручних упаковках, так, щоб можна було перекусити, де завгодно. На коробочках важливо вказати склад, кількість калорій, а також співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Це, безсумнівно, порадує покупців – людей, захоплених підрахунком калорій.

Головна умова прибутковості бізнесу організації дієтичного харчування – пропозиція здорової смачною низькокалорійної їжі. У цій сфері діяльності займатися обманом покупців, як це роблять виробники кисневих коктейлів, не вийде. Від такого виробника швидко відмовляться прихильники правильного і здорового способу життя.

Читайте также: Як відкрити вегетаріанське кафе