Мобільний бізнес на курях гриль

Кури гриль – ідея бізнесу

кури грильДля будь-якого з нас такий продукт як курка на грилю вже є часто буденною справою і є присутнім в раціоні практично у кожного. Попит на такий товар досить високий, але в той же час і конкуренція зовсім не маленька. У цій статті ми розглянемо найменш ризикований спосіб старту в цьому напрямі, а саме організації продажу курки гриль з пересувної крамниці.

Плюси саме такого формату очевидні.

 

 

По-перше, це мобільність. Якщо точка, яку ви вибрали спочатку, не приносить прибутку, то ви зможете легко переїхати на інше місце.

По-друге, ви сам собі хазяїн, не треба постійно звітувати перед орендодавцем. По-третє, якщо справа не піде, ви зможете або перепрофілювати свою діяльність, або ж просто напросто продати цей транспортний засіб, практично нічого не втративши.

Оформляємо бізнес

Як і при будь-який бізнес діяльності, вам треба буде оформитися як підприємець. Для цього досить зареєструватися як ФОП (фізична особа підприємець) і вибрати спрощену систему оподаткування.
З дозволів вам також будуть потрібні: довідка від СЭС і пожежного нагляду. Як правило, отримати її важкувато, але цілком реально, адже усі сучасні торгові причепи мають усі умови що відповідають вимогам СЭС, аж до вбудованої системи водопостачання, єдине, вам потрібно буде підключитися до електромережі.
Також, якщо ви плануєте найняти співробітника, вам треба буде його оформити. Середня зарплата продавців в цій сфері – $400 – $600 в місяць.

Шукаємо відповідне місце для мобільного бізнесу

кури гриль2Саме від його вибору і залежить успішність вашого бізнесу на курях гриль. Обов’язковою умовою є велика прохідність людей. Так, для прикладу, чудово підійдуть місця біля вокзалів, університетів, офісних центрів, продуктових ринків.
Стежте за тим, щоб зблизька не було супермаркетів, які теж реалізовують таку продукцію, оскільки саме вони будуть вашими основними конкурентами. Як показує практика в невеликих городках, знаходитися одна або дві точки з курями гриль, але якщо зробити профільну торгову точку, то ви точно знайдете своїх покупців.
Після того, як ви знайшли відповідне місце, вам треба укласти договір оренди. Якщо це державна земля, то звернетеся в місцеві органи влади і там вам підкажуть усю процедуру оформлення документів, якщо звичайно там дозволять працювати. Якщо земля приватна, там все набагато простіше, укладете договір з власником і можете приступати до роботи.

Підбираємо устаткування

Для мінімальної комплектації кіоску з продажу курки гриль, вам знадобиться наступне устаткування:

– спеціально обладнаний фургон. Його вартість залежить від вимог замовника, але в середньому вона буде рівна – $4500 – $5000.
– електрогриль. Зазвичай такі установки дають можливість готувати величезну кількість блюд з м’яса, птаха, риби і ін. Зразкова вартість – $625.
– електрочайник. Для приготування гарячих напоїв, чай, кава. – $20.
– невеликий холодильник для продуктів – біля $300 – $400.
– соковижималка – $200.

Як підняти дохід?

Зрозуміло, що побудувати бізнес виключно на курях гриль ви не зможете, обов’язково треба додавати в асортимент і інші типи фаст-фуду : хот-доги, піцу, салати, а також різного роду гарячі і холодні напої.
Также продавайте окремо приготовані в грилі курячі ніжки і крила. Вони користуються величезною популярністю серед молодих людей.
Середня продажна ціна за кілограм готової курки гриль – $4, 5 – $6, 5.

Можна зробити невеликий висновок.

Перш ніж стартувати в цьому бізнесі двічі подумайте, і оціните реальну конкурентну обстановку.
Не думайте, що ви швидко окупите свої вкладення, чекати доведеться від 6 до 24 місяців, все залежить від вашого місцерозташування і популярності торгової точки.

Читайте також: Виготовлення морозива

1 Comment

  1. Pingback: Організація бізнесу по реставрації подушок | Український бізнес портал

Comments are closed.