Кулінарний бізнес

кулинарияКулінарний бізнес як прибутковий бізнес

Кулінарне мистецтво завжди вважалося одним з найприбутковіших бізнесів. Ці заклади завжди актуальні і набирати оберти можна дуже швидко при належному відношенні до роботи.Любіть готувати? Тим більше, це рішення, як з хобі зробити бізнес.
Якщо у вас виходить смачно готувати, і найважливіше,вам це дуже подобається, тоді вам слід відкрити свій заклад громадського харчування.

Початок

Як і будь-яка справа все розпочинається із створення бізнес-плану кафе. Важливо врахувати усі майбутні витрати, які включають:
аренду або будівництво приміщення;
необхідну техніку для приготування їжі;
закупівлю меблів і посуду в зал;
оформлення дозволу на підприємницьку діяльність поприготуванню їжі.

Продумуємо все

Найважливіше – правильне розташування нового ресторану. Заклади у бізнес-центрі міста завжди будуть більше затребувані, ніж спальних районах або віддалених, глухих місцях із складнощами під’їзду. Неможна також розташовувати ресторан поблизу магазинних рядів з продуктами і супермаркетів, а також інших закладів громадського харчування. Конкуренція не дрімає, кількість відвідувань може бути нижча, ніж ви собі уявляли.
На момент відкриття закладу персонал має бути повністю підібраний і готовий до роботи. Оскільки ваш бізнес з сфери послуг, тому персонал ресторану – це дуже важливий аспект успіху. Особливо педантично необхідно вибирати кухаря і офіціантів. Відвідувачі повернуться до вас ще раз, якщо їх обслужить уважний і ввічливий офіціант, а в смаку блюда відіб’ється увесь професіоналізм кухаря.
Не ризикуйте, беручи на роботу кухаря – новачка,досвідчений професіонал цілком окупить себе гарною репутацією закладу і придбанням постійних клієнтів.
Новачкам ви відкриєте двері трохи пізніше, коли освоїтеся в цьому бізнесі по відкриттю кафе або ресторану. Ви, як начальник, маєте право диктувати кухареві – як і що готувати у вашому закладі, але обов’язково прислуховуйесь до його рекомендацій, але не допускайте секретів приготування блюд і своїх таємних рецептів.

Не забуваємо про дрібниці

У цьому бізнесі дуже багато уваги необхідно приділяти дрібницям і незначним, на перший погляд, деталям.Клієнти усі бачать, вони примічають усі нюанси їжі і інтер’єру. Ознайомтеся з дослідженнями типу “Яка назва закладу саме, що запам’ятовується”? Грамотно підберіть назву свого ресторану, відбийте його в стилі і дизайні залу, продумайте логотип і вид візитних і скидових карток. Все повинно поєднуватися і виглядати гармонійно.
Непогано виглядає спеціальна дошка з переліком додаткових послуг вашого ресторану : комплексний обід, доставка їжі в офіс, замовлення випічка тортів до свят і так далі
Мрійте, утілюйте свою мрію, шукайте своє покликання, відкривайте ресторан або кафе, навіть якщо бюджет обмежений, адже головне – ідея малого бізнесу це її втілення.

Читайте також: Як відкрити кафе

2 Comments

  1. Pingback: Як відкрити млинцеву | Український бізнес портал

  2. Pingback: Виготовлення піци за ескізами клієнтів | Український бізнес портал

Comments are closed.