Копчення риби

Велика кількість починаючих підприємців вважає, що в ційсфері діяльності немає нічого такого “надприродного” і цеможе бути причиною вин1405784529_hkикнення проблем, іноді великих,ніж отримання самого прибутку і просування бізнесу, аленасправді це зовсім не так. Ця ідея зовсім не сезоннийвид бізнесу, таку продукцію можна реалізовуватипостійно, не залежно від сезонного попиту, адже є немалоспоживачів, яким потрібний цей вид харчових продуктів.

Коптити рибу в домашніх умовах

Безпосередньо процес копчення є процедурою витримкицієї продукції, яка коптиться в оточенні невеликої кількостідиму. Джерелом такого диму можуть бути невеликішматочки різних порід дерева, а процес копчення буденескладним (при цьому дозволяється використати деревоодного виду, що у свою чергу не впливає на кінцевийрезультат). Трохи поглиблюючись в суть теми, можнакоптити рибу як у свіжому стані, так і спеціальнопідготовлену в процесі соління, чим можна заощадитинемало ресурсів.

Свіжу і невеликих розмірів рибу можна піддаватикопченню відразу, без попереднього потрошіння, а щостосується більшої риби, то її необхідно в обов’язковомупорядку випатрати і заповнити черевну порожнину пряноюзеленню (наприклад, петрушка, кріп), далі обов’язковесоління і безпосередньо процес копчення.

Бізнес на копченні риби

Треба відмітити той факт, що дуже смачною виходить такакопчена риба, яка була заздалегідь поміщена в просол.Цей момент може допомогти забезпечити велику кількістьспоживачів на вашу копчену рибу. Ще один важливиймомент, коли риба виявляється дуже жирною, то післяпроцесу соління її слід загорнути в кальку (для цьогоможна використати звичайний харчовий пергамент).

Що стосується копчення риби в домашніх умовах, то дляцього потрібна велика ємність з кришкою, грати певногорозміру, які треба розмістити на 10 сантиметрів вищерозміщеної тирси в коптильні. Готовність риби періодичнонеобхідно перевіряти, для чого треба відкриватикоптильню на певний час.

Копчення риби : метод гарячого копчення

Основним чинником при копченні риби є технологічнийпринцип, згідно з яким риба повинна коптитися вциркулюючому і що постійно оновлюється потоці диму,але при цьому слід не допускати запікання і жаріння надполум’ям, оскільки в цьому випадку можна втратити нелише дорогоцінний час, але і рибу і що головне – клієнтів.Традиційний спосіб копчення передбачає собоюподовжену топку, що поступово переходить в димар, якийвзаємодіє з відділом для копчення риби.

Необхідно враховувати, що основний сенс копчення, ценеобхідність відвертання втрати диму через отвори інакриті таким димом камені в коптильні, неперегартовуватимуться.

Якщо ви захочете приготувати рибу гарячим копченням, тоу такому разі необхідно діяти іншим шляхом і бутиобережніше, втім, як і при інших способах копчення. Вартовідмітити, що найбільш прийнятним варіантом длягарячого копчення риби є товстостінний і глибокийметалевий ящик з кришкою, в який поміщаються грати(кількість залежить від розмірів ящика). Постарайтесяпідібрати потрібні грати, на яких розміщуватиметься ікоптитиметься риба.

Необхідно запастися дровами певного виду, це можуть якдрова для звичайного вогнища, так осикова або вільховастружка. Потім необхідно почистити рибу, випатрати її іретельно промити, після чого добре натерти сіллюусередині і зовні і дати рибі трохи настоятися. Для початкугарячого копчення, необхідно на дно коптильні покластидрова, поставити грати і розмістити рибу так, щоб вона неторкалася один одного і стінок коптильні. При хорошомувогнищі, риба приготується за 35-45 хвилин.

Скільки часу необхідно коптити і копчення в аерогрилі

Багато коптильників з хорошим досвідом, підрахували, щопри правильному керівництві процесом згідновстановлених правил копчення, увесь процес складає набільше двох годин. В середньому, час копчення рибиможе складати 20-40 хвилин, це залежатиме на стількивід розмірів самої риби, як від інтенсивності самого вогню.У гарячому диму, риба не повинна знаходитися більшедвох з половиною годин.

Що ж до безпосередньо самого способу копчення звикористанням аерогрилю, то в цьому випадку все дужепросто: рибу треба випатрати (якщо великі тушки, то слідвідрізувати хвіст і голову), добре промити водою, післяцього необхідно ретельно натерти рибу сіллю, дати часщоб вона настоялася (вистачає 3 години), після чоговикласти її на грати, на дно аерогрилю насипати трохидерев’яної стружки і побризкати її водою. Коптити рибунеобхідно упродовж тридцяти хвилин і при температурі210 градусів за Цельсієм.

Як було відмічено вище, при правильній організаціїпроцесу, ця бізнес-ідея зможе принести вам хорошийприбуток за умови, що ви цим серйозно займатиметеся.Кількість покупців на такий продукт завжди була великою ісерйозних причин для його зменшення неспостерігається. З цього виходить, що якщо ви віднесетесядо цього процесу совісно і дуже серйозно, робитимете іпропонуватимете якісний продукт те клієнти будуть самівас шукати і давати замовлення.

Дивіться також: як розвести перепелів на яйця

3 Comments

  1. Pingback: Продаж свіжовиловленої річкової риби з доставкою | Український бізнес портал

  2. Pingback: Підводні ферми для розведення риби у водоймах | Український бізнес портал

  3. Pingback: Шафран: вирощування і продаж | Український бізнес портал

Comments are closed.