Кіоски швидкого харчування

1396599859-6275-fastfudТисячі людей в сучасному мегаполісі деколи навіть просто вираз «піти пообідати» дозволити собі не можуть. Що вже говорити про повноцінний обід. Тому багато хто намагається перебитися як-то з допомогою кіоски швидкого харчування. Однак якісний фаст-фуд знайти не просто, і тому, відкриваючи такий бізнес на цьому скупитися не можна. Інакше добитися великої клієнтури не вдасться.

Для початку потрібно як завжди виділити стартовий капітал.

Місце розташування та площа точки швидко харчування також важливий чинник. Навряд чи такий бізнес буде користуватися популярністю в спальному районі, де прохідність не велика, та й харчуватися у фаст-фуді потреби там ні в кого немає.

Торгові та офісні центри, міські парки та студентські містечка, жваві райони міста, наприклад, біля метро або вокзалів – все це буде придатними місцями для організації кіоску швидкого харчування.

В залежності від того, що планується готувати в кіоску, буде залежати безліч наступних чинників: устаткування, приміщення, кількість персоналу і інше. Якщо початковий капітал не занадто великий, то організація невеликого кіоску якраз те, що потрібно. Він буде мобільним, оренда площі буде порівняно не високою, а доступність для клієнтів найбільш підходящою.

Щоб поставити кіоск необхідно отримати хоча б статус приватного підприємця. Потім варто укласти договір оренди площі у відповідному для цього місці. У найкоротші терміни потрібно вирішити всі адміністративні питання. Крім того, новий кіоск швидкого харчування повинна перевірити санітарно-епідеміологічна служба, яка видає дозвіл на діяльність подібного роду. Також слід заздалегідь вирішити питання з каналізацією, водо – та енергопостачанням, охороною та опаленням.

В залежності від меню потрібно придбати необхідну посуд і техніку для приготування страв. Найнятий персонал має відповідати вимогам професіоналізму та гігієни, наприклад, різати м’ясо і овочі потрібно на різних столах. Вони повинні розбиратися в обладнанні, продуктах та стравах, а також знати етикет спілкування з клієнтами.

Не варто намагатися повторити чиюсь меню. Краще всього якщо страви будуть усім знайомими, але в той же час оригінальними. Але про стандартні пункти меню теж не варто забувати. Багато клієнтів в їжі такого роду консервативні і вважають за краще купувати те, що вже пробували.

В такому бізнесі важливо побудувати грамотну систему логістики. Постачальники повинні привозити продукти в намічені терміни, а інша компанія повинна своєчасно вивозити відходи. Тоді кіоск швидкого харчування буде працювати безперебійно.

Якщо кіоск встановлено в людному місці, то рекламу можна практично не робити. Але якість у такому випадку має бути на вищому рівні. Якщо пересічний гамбургер виявиться настільки смачним і зробленим з кращих інгредієнтів, то незабаром з’являться постійні клієнти, які в подальшому призведуть з собою друзів. А ті, у свою чергу, приведуть своїх друзів.

Читайте також: про автокав’ярні

2 Comments

  1. Pingback: Шашлик в домашніх умовах | Український бізнес портал

  2. Pingback: Приготування сиру своїми руками | Український бізнес портал

Comments are closed.